söndag 14 augusti 2016

VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT LÄSÅR

 
Hela personalen vid Kyrkostrands-Jungmans skola hälsar er välkomna till ett nytt läsår hos oss.  Vi är laddade och redo att köra igång skolåret 2016-2017 och vi har en mängd trevliga saker inplanerade som alla elever så småningom kommer att få ta del av. Läsåret kommer främst att präglas av den nya läroplanen och vi hoppas att eleverna själva genast skall märka att det är med ett annat upplägg vi tar oss an undervisningen i år. Det skall bli spännande att se hur vi tillsammans formar den nya pedagogiken och hur nyckelkompetenserna så småningom växer till att bli ledord för det som händer i skolan.
Under hösten ordnas ett temamöte kring den nya läroplanen och vi återkommer så snabbt vi kan med ett specifikt datum.
Under det kommande läsåret kommer vi styra den största delen av kommunikationen till Wilma och till skolans hemsidan. De som har problem med sina nyckelkoder ber vi ta kontakt med skolsekreteraren för att få hjälp med inloggningen. Alla nya elever får sina inloggningsuppgifter under första skolveckan. Vi fortsätter att jobba med verktyget GAFE och även till det kommer alla nya elever som ges tillstånd av vårdnadshavarna att få inloggningsuppgifter så fort som möjligt. För er vårdnadshavare som har Facebook kan ni gärna gå in och gilla skolans sida för att få lite uppdateringar om vad som är på gång.
Även detta läsår kommer varje klass att välja två representanter till elevrådet och vi har som målsättning att komma samman en gång i månaden för att tillsammans jobba för att utveckla skolan. Vi hoppas också på ett aktivt deltagande inom vår Hem och skola förening där höstens största projekt kommer att vara den allaktivitetsplan som skall byggas på skolgården.
Nu i samband med skolstarten vill också påminna om trafikreglerna omkring skolan och på parkeringen. Undvik så långt som möjligt att komma med bil till skolan. Om ni skjutsar era barn, vänligen kör in på parkeringen och sväng direkt till höger för att kunna köra runt de bilar som står parkerade. Stanna utanför grinden för att släppa av ert barn och fortsätt sedan rakt för att komma ut på Bagarnäsvägen. Kör försiktigt då ni närmare er skolområdet. Vi har många ivriga skolbarn ute i trafiken nu. Elever i årskurs 3 och högre får gärna cykla till skolan. Yngre elever bör promenera eller cykla i vuxet sällskap.
Märk gärna era barns kläder och saker som de tar med till skolan. Prata alltid gott om skolan och lärarna i barnets närvaro. Diskussioner gällande problem eller klagomål skall ske mellan oss vuxna. Tag gärna kontakt i fall ni har frågor eller funderingar kring skolans verksamhet eller ert barns skolgång. Vårt mål är att alla skall trivas och få en så god undervisning som möjligt. Tillsammans gör vi det möjligt.
Varmt välkomna till läsåret 2016-2017. Vi ser fram emot ett år med många nya insikter och äventyr!
 
H: Rektor Ida


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar