torsdag 9 april 2015

Vikten av positiv respons

VIKTEN AV POSITIV RESPONS


Idag har det varit en alldeles speciellt fin dag här i vår skola. Årskurs 3, 4 och 5 samt elever från Bruna, Gula och Gråa klassen besökte Vasa teater för att se pjäsen Fedja - Katten och hunden. Det i sej var fint och spännande för eleverna att få ta del av, men det som var speciellt fint med den här dagen var ett telefonsamtal jag fick från teatern när eleverna kommit tillbaka till skolan igen.
Efter  teaterbesöket ringde en dam från Vasa teater och berättade att de i personalen stått och beundrat våra fina elever och förundrats över hur väl de uppförde sej. Alla elever hade varit artiga, snälla och uppträtt exemplariskt. De hade varit så välartade så hon ville ringa och berätta för oss hur bra det gått under teaterbesöket och tacka för det fina bemötande personalen på Vasa teater fått från eleverna.
Ett enkelt men ett så oerhört viktigt samtal det var. Det positiva och goda måste alltid lyftas fram, för det är ur det all övrig utveckling kan ske. Jag är tacksam över att damen på Vasa teater tog sej tid och lät oss veta. Samtalet värmde. Dom positiva ringarna det goda bemötandet skapade på vattnet sprider sej.
Någonstans är det i mötet, i uppförandet och det sociala samspelet allt avgörs. Vi jobbar vidare på att ge våra elever de bästa förutsättningar vi kan ge dem för att ta sej fram i livet. Tack Vasa teater, tack alla fina elever. Ni gjorde det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar