söndag 26 juli 2015

Ett nytt läsår står för dörren, välkomna!


Än så länge är det tomt i korridorerna i vår skola. Men förberedelserna inför nästa läsår är redan i full gång och redan om en vecka kör vi igång med sommareftis igen. Den 12:e augusti smäller det för då kör läsåret i gång på allvar. Det är en härlig dag och jag vet att många elever bara väntar på att få komma igång med skolarbetet och träffa alla kompisar igen. Det är en dag vi alla ser fram emot. Snart är den här!
Detta läsår kommer att vara fullspäckat med nya roliga och intressanta projekt.
Vi slår alla tiders rekord i skolan med hela 20 undervisningsgrupper, 22 lärare och 22 handledare. I förskolan finns 2 grupper och 3 förskollärare. Hela personalstyrkan ligger detta läsår på 58 personer. Det totala elevantalet är 230 stycken. Utöver det har vi även detta läsår det stora privilegiet att få samarbeta med närmare 20 terapeuter från nejden.
Det är alltid lika underbart när nästan 300 personer får jobba tillsamman, lär av, lär med och lära för varandra. För så är det med kunskapen. Alla lär sej. Hela tiden. Både barn och vuxna. Gammal som ung. Hela livet.
När vi slår upp dörrarna den 12.8 har vi ett läsår framför oss som har väldigt mycket nytänkande och kreativt omformande planer när det gäller inlärning och pedagogisk utveckling. Under detta läsår skall vi sy ihop den nya läroplanen som tas i bruk den 1.8.2016 och vi kommer redan nu att testa lite på de nya inlärningsformerna i samband med läsårsprojektet PULS.
Utbildningssektionen har godkänt vårt projekt och vi kommer redan från och med den andra skolveckan att hålla pulshöjande aktiviteter för ALLA våra elever tre gånger i veckan. Vi försöker inleda skoldagen med en fysisk aktivitet eftersom all forskning som görs kring detta visar att inlärningen ökar markant bara man "öppnar ett fönster" till hjärnan genom att aktivera kroppen och öka syretillförseln till hjärnan och till kroppens alla celler. Naturligtvis sker detta genom lek och trevliga övningar som vi gärna håller utomhus, men bakom leken finns en medveten strategi. Den ska vi jobba enligt detta läsår.
Vi kommer också att få ta del av många Japanska influenser detta läsår eftersom skolan får besök av en Japansk utbyteslärare. Hon kommer till oss i september och kommer att hålla en del lektioner för alla våra elever under läsåret.
Så fort läsårsplanen och vårt kalendarium är gjorda kommer de att läggas upp på hemsidan. Där kommer alla evenemang och händelser att presenteras.
Så oerhört roligt det ska bli att för starta upp det nya läsåret! Jag hoppas vi får ett intressant, givande och framför allt ett lärorikt år. Vi fortsätter jobba enligt våra ledord respekt, tolerans och kunskap. Varmt välkomna till Kyrkostrands-Jungmans skola!
Vi ses.

H: Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar